A Kozármislenyi Alapfokú Művészeti Iskola több szálon is kötődik az Egyesülethez. A közös programokon, rendezvényeken túl tanáraink is oktatják a csoport táncosait, akik közül sokan a mi növendékeink is.

Iskolánkban diplomás táncpedagógusoktól tanulhatnak a gyerekek 6 éves kortól 22 éves korig. A képzés elvégzése után alapfokú művészeti bizonyítványt kapnak. A pedagógiai program szerint a növendékeink az előképző két évfolyamában különböző gyermektáncokkal ismerkednek meg. A hat éves alapfokú képzésben a társastánc mellett viselkedéskultúrát, társastánc-történetet és történelmi társastáncot is tanulnak a diákok. A négy éves továbbképző évfolyamokban pedig tökéletesíthetik tánctudásukat.
Művészeti iskolánk fontosnak tartja, hogy növendékeivel megszerettesse a gyermektáncokat és társastáncokat. Minden évben megrendezésre kerülő táncgálán mutathatják be az év során tanultakat, valamint azok a diákok, aki a társastánc felé elkötelezettebbek, lehetőséget kapnak művészeti iskolás társastánc versenyen való részvételre.

 

A Művészeti Iskolánk a Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány fenntartásában működik.

Cím: Kozármisleny, Alkotmány tér 55, 7761

Telefonszám: (72) 370 690

Igazgató: Lencsés Lídia

Igazgató helyettesek: Míts Arnold (általános), Hódosi Cecília (Pécsi Zenede) és Jancsi Zsolt (Társastánc Tagozat)